Geen producten (0)

TUINMEUBELEN:

- Wat is Textilene-Textylene ® stof ?

 • Polyester with PVC coating.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use. 

Maintenance: easy to clean with water or specific Textilene® cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents and high pressure cleaning.

Textileen (Textilene® - Textylene) is een weerbestendig doek dat bestaat uit polyester draden met een PVC (nylon) coating. De naam textileen is exclusief voorbehouden voor materiaal afkomstig van de firma TWITCHELL, de fabrikant die het originele textileen aanbiedt. Ander goed alternatief  is Batyline ® van de firma Ferrari, maar verder zijn er veel goedkopere producten te vinden die er op lijken maar niet dezelfde unieke eigenschappen bezitten zoals hieronder beschreven.

 • Veel mogelijkheden en hierdoor dus uitermate geschikt voor de mooiere buitenmeubelen uit het hogere midden segment zoals Gescova Azur.
 • Textileen is zeer weerbestendig en enorm duurzaam
 • Textileen heeft een enorme treksterkte
 • Textileen is bestand tegen UV, schimmels en insecten
 • Textileen is kleurecht
 • Textileen behoeft nauwelijks onderhouden te worden
 • Textileen is bestand tegen extreme temperaturen (-40 graden tot +40 graden°C)
 • Textileen is vlamwerend. Dit betekent echter niet dat het bestand is tegen sigaretten.

Waarop te letten?

Echt textileen herken je aan de polyester witte draadjes die in de kern van de draad te zien zijn.De sterkte van het doek wordt bepaald door de manier van weven en het aantal draden per M2,  (4 om 4 draden wordt vaak als stevig gezien)

Textileen is een kunststof en kan smelten, maar het doek is zo sterk, dat als er een gat in het doek zit, deze niet zal uitscheuren.

Verder is textileen verkrijgbaar in diverse (gemengde) kleuren en is het doek dan ook beschikbaar op vele weefwijzen (jacquard, plain weave, 2×2, 4×4). 

Ook is het mogelijk een waterafstotende laag op het doek aan te brengen of het doek te voorzien van een fraaie print (ook voor kussens voor buitengebruik of covermeubelen). 

Veel mogelijkheden en hierdoor dus uitermate geschikt voor de mooiere buitenmeubelen.

Onderhoud met Unversele cleaner spray

- Wat is OLEFIN FABRIC stof voor kussens van loungesets

Olefin fiber is een synthetische vezel gemaakt van polyolefin zoals polypropylene en polyethyleen.

Voordelen zijn sterk, kleurvast, beter bestand tegen vlekken, slijtage, schimmelvorming en zonlicht dan polyester

is a synthetic fiber made from a polyolefin, such as polypropylene or polyethylene.

Olefin's advantages are its strength, colourfastness and comfort, its resistance to staining, mildew, abrasion, sunlight.

Onderhoud met Unversele cleaner spray

- Wat is SUNBRELLA® stof FABRIC voor kussens van loungesets

 • 100% solution dyed acrylic.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use.

Maintenance: easy to clean by following the washing instructions. Avoid the use of abrasive products and solvents.

Onderhoud met Universele cleaner spray

- Wat is Quick Dry Foam ® schuim ?

NL: Quick Dry Foam® is een geavanceerd schuim dat speciaal ontwikkeld is voor buitengebruik.  Het heeft een open cel­, 3D structuur met extreem grote poriën. Quick Dry Foam® is uitzonderlijk poreus, dus waterdoorlatend, drainerend en ventilerend. Deze speciale eigenschappen zorgen ervoor dat de kussens snel opnieuw gebruikt kunnen worden zelfs na nat of doordrenkt te zijn geweest. Bovendien is het schuim behandeld tegen bacteriën en schimmels.

FR: Quick Dry Foam® est une mouse haut de gamme, développée spécialementpour les applications à l'extérieur. Elle a une structure à cellules ouvertes en 3D avec de très grand pores.La mouse Quick Dry Foam® est  exceptionnellement poreuse, donc très drainante et ventilée. Ces qualités exceptionnelles font que les coussins peuvent rapidement être réemployés même après avoir été trempés.  En plus cette mouse est traitée contre bactéries et moisissures. 

EN: Quick Dry Foam® is a highly advanced foam that is specifically designed for outdoor use.  It has a completely open­cell, 3D structure of skeletal strands which gives special properties.  Quick Dry Foam® is exceptionally porous and permeable wich allows maximum water drainage and air circulation, allowing being used quickly after being wet or even saturated. The foam has also been treated against molds and fungus. 

- Wat is WICKER (ROUND CORD) - Gevlochten Kunststof

 • Synthetic fibre (HDPE), high quality thermoplastic fibre.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Toxin-free, ecological, 100% recyclable.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use.
 • Thickness: 2mm up to 5 mm

Maintenance: easy to clean with water or specific wicker cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents and high pressure cleaning.

Wicker is eenvoudig te reinigen met lauw water en een zachte borstel, spons of doek, eventueel aangevuld met een sopje of groene zeep. Vermijdt het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen voor uw meubelen zoals bijtende middelen, allesreinigers of chloor, alsook het gebruik van een hogedruk reiniger. Na het reinigen is het spoelen met lauw schoon kraantjeswater aan te bevelen.

Gevlochten Wicker kunststof meubelen zijn weerbestendig. U kunt ze dan ook het gehele jaar buiten laten staan maar het is aan te raden om de meubelen in de winter binnen te zetten. Indien de meubelen toch buiten blijven staan is het verstandig de meubelen af te dekken met een beschermhoes maar toch de kussens binnen te leggen om schimmelvorming te vermijden.

Een wickerbeschermer werkt als een krachtig UV-filter die het eventueel verkleuren, verouderen en verweren van vlechtwerk voorkomt en een langdurige bescherming biedt tegen aanhechting van nieuwe vervuiling. Het materiaal blijft soepel en zal ook bij lage temperaturen niet breken.


- Wat is TEAK ?

 • Superior quality of teak wood (VINIR & HARA) aged 60 to 80 years,
 • sourced from ecological plantations.
 • Great stability under the effect of UV radiation, chlorine and sea water.
 • 100% recyclable.
 • For outdoor and indoor use.
 • Maintenance: easy to clean and maintain, various specific treatments possible. Avoid the use of abrasive products and solvents and high pressure cleaning.

Soorten en kwaliteiten van Teak.

Er bestaan veel kwaliteiten van Teak. De kwaliteit van de teak wordt bepaald door de ouderdom van de boom, de regio waar de boom is gegroeid (snel of traag) en de plaats in de boom van waaruit de planken zijn gezaagd.

De Teak van Deauville Gescova is van superieure kwaliteit. Sommige leveranciers gebruiken minderwaardige teak. Soms zelfs acacia of eucalyptushout ipv echte teak. Bij goedkope teak worden fouten weggemoffeld d.m.v. een lijmpasta. Deze kan je als de tafel nieuw is niet opmerken. Pas als de teak tafel natuurlijk vergrijsd komen deze bijgewerkte zones te voorschijn onder de vorm van bleke vlekken.

De meeste teak van de goedkope tuinmeubelen is bijgekleurd en is zuiver spinthout en dus zeer zacht waardoor het reeds na een jaar zwart wordt en zeer zacht. Je kan deze tuinmeubels zelfs niet meer reinigen en zijn een korte levensperiode beschoren. Weggegooid geld !

 Diamond Collection Teak

Als onze teak tafels zijn van een zeer goede kwaliteit, wat het mogelijk maakt deze een heel jaar buiten te laten staan mits deze goed onderhouden worden.
De teak tafel dient men ieder jaar grondig te reinigen en dan te kleuren of transparant te beschermen.

Je kan je tafel laten vergrijzen door deze onbehandeld buiten te laten staan, vanaf het moment je de juiste kleur hebt dient men de tafel te beschermen met een teak-shield (transparant) , dit moet je 2x per jaar toepassen. Het product wrijft open zoals water. Het is helemaal niet lastig en bespaart je meer werk als je te lang wacht om te onderhouden.

Je kan ook je tafel meteen een prachtige grijze patine geven door ze te behandelen met Teak Instant Grey zo krijg je een Grey Washed teak effect.

Wil je de tuintafel met olie behandelen dan moet je die minimaal 1x per jaar inoliën met Teak Olie.

In de wintermaanden adviseren we om de tafel af te dekken met een kwaliteitsbescheringshoes in zwaar doek, dit om mosvorming en algvorming te vermijden. Best nu en dan eens controleren als er geen vochtophoping onder het doek is !!! Na de winter dient men de tafel grondig te reinigen met Teak Cleaner

Bel ons voor meer advies.

Ouderdom van de teak: Bij Teakhout voor de tuinmeubelen hebben we twee grote verschillen. We onderscheiden het jonge hout (40-60jaar) dat een iets lichtere kleur heeft en de volwassen teak (60-100jaar) dat een donkerdere goudbruine kleur heeft. De teakboom heeft kleine witte trosbloempjes en vruchten die oliehoudende zaden bevatten. Door het hoog oliegehalte heeft teak de hoogste graad van rotbestendigheid, insecten hebben er geen vat op, het krimpt nauwelijks en het is vrijwel onderhoudsvrij. Teak krijgt deze eigenschappen pas als het volwassen is. Vandaar dat er zoveel kwaliteitsverschil bestaat. Gescova gebruikt uiteraard het best geselecteerde teakhout uit Java. Dit is tevens te herkennen aan de fijne structuur en de zachte tint van het hout

De Plaats in de boom:

Klasse A teak

Klasse A teak is afkomstig uit het midden van de boom en is ongeveer 30 tot 50 jaar oud. Kenmerkend voor dit type teak is de warme honingachtige kleur. Het voelt meestal vettig aan door de teakolie en bevat bijna geen opvallende knoesten (knoest = oneffenheid in het hout op de plaats waar een tak aan de boom groeide).  De dichte nerf en het hoge vet gehalte van teakhout zorgen voor een hoge stabiliteit. Hierdoor is de werking van het hout, zoals uitzetten, krimpen en kromtrekken nagenoeg nihil.

Klasse B teak

Klasse B teak is afkomstig uit de buitenkant van de kern van de boom. B klasse teak heeft ook een warme kleur maar bevat enkele verkleuringen en heeft meer knoesten dan teak van de A kwaliteit.

Spinthout herken je aan lichte, bijna witte stroken in het hout. Wanneer een tafel van B-C kwaliteit is herkent u het aan de vlam vorming in het hout. Het grootste probleem met aanbieders van teakhouten meubelen die veel spinthout verwerken is dat ze er veel teveel geld voor vragen, of het behandelen (kleur geven) om het spint te verdoezelen en als A-kwaliteit verkopen. Om deze reden laat Gescova Deauville teak helemaal onbehandeld, zo ziet u de kwaliteit.

Klasse C teak

Klasse C teak bestaat uit spinthout dat uit de buitenlagen van de boom bestaat en waar voedingsstoffen worden getransporteerd van de wortel naar de kruin. Spinthout is hierdoor zacht en aantrekkelijk voor de houtworm en
de boktor. Je herkent dit teakhout aan de bijna witte kleur en aan de ‘vlammen’ op het meubel. 
Wat van groot belang is in de uiteindelijke kwaliteit van het teakhout is het vochtgehalte dat maximaal 12% mag bedragen op het ogenblik van bewerking. Het op de juiste manier in een oven drogen van teak is een duur en tijdrovend proces, dat ongeveer 35% van de totale kosten in beslag neemt.
 
Gerecycleerde teak - Recycled teak
Afkomstig is van afbraak van oude huizen, schepen en spoorwegbielzen uit Indonesië. Voordeel is dat dit originele traaggroeiende teak is van voor de periode dat er nog veel met teak werd geprutst. En bovendien heeft deze teak reeds een heel leven achter de rug en heeft dus een super-stabiliteit. Hierdoor is de werking van het hout, zoals uitzetten, krimpen en kromtrekken nagenoeg nihil.
Gaten van oude spijkers, boorgaten, groeven, scheurtjes en oneffenheden blijven behouden. Recycled teak zal van nature uitzetten en inkrimpen, afhankelijk van het weer, waardoor op termijn aanvullende scheuren en oneffenheden kunnen ontstaan. Ook zal door de tijd heen een meer zilvergrijze kleur ontstaan. Dit maakt geeft elke tafel een nog robuustere en verweerde uitstraling en maakt elke tafel uniek.
 
U kunt er zelf voor kiezen om te behandelen (tegen vergrijzing) of helemaal niets mee doen of de teak te behandelen met Instant Grey-vergrijzer.

 

- Wat is POWDER-COATED ALUMINIUM - gepoedercoat aluminium

 • Fluidised powder coating applied to the aluminium structure by electrostatic spray. To ensure the solidity and resistance of the powder coating, the whole thing is stoved at a temperature of between 160°C (320°F) and 210°C (410°F), according to the type of powder.
 • For outdoor and indoor use.

Maintenance: easy to clean with water or specific alu cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents.

Gepoedercoat tuinmeubelen zijn nagenoeg onderhoudsvrij. De onvermijdbare verontreiniging in de buitenlucht wast u met een mild sopje weg.

Let wel, het product kan op den duur oppervlakkig nog wel roestaccenten krijgen. Onder andere krasjes en kleine beschadigingen kunnen de gesinterde laag aantasten waardoor het product oppervlakkig kan roesten, van doorroesten is hier geen sprake.

Onderhoud met Aluminium renovator en met Universele cleaner spray 

- Wat is ACID ETCHED GLASS gehard glas ?

 • Hardened glass, acid etched on the top, coloured on the bottom side.
 • Tensile strength: intrinsic tensile strength 10,000 N/mm2.
 • Scratch resistant (clearly sharp objects may cause scratches on the surface of the glass).
 • Thermal conductivity: 0.8W/mk
 • For outdoor and indoor use.
 • Thickness: 8mm.

Maintenance: easy to clean with water or specific glass cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents
Onderhoud met Unversele cleaner spray

 

- PARASOLS Weetjes

Hoe parasols onderhouden

Het frame kunt u reinigen met lauw water en een niet agressief reinigingsmiddel.

Verwijder regelmatig los vuil en stof wanneer het parasoldoek droog is. Als het doek vuil is, spons het dan licht af met een milde water-zeep-oplossing; grondig afspoelen met schoon water. Gebruik geen agressieve reiniging- of bleekmiddelen. Niet centrifugeren, strijken of stomen.

Om de levensduur van uw parasol te verlengen raden wij u aan om deze met een kwaliteitsbeschermhoes in zwaar doek te beschermen tegen regen en zon. We raden aan om beschermhoes nooit rond een natte parasol aan te brengen om schimmelvorming te vermijden. 

Als u de parasol opbergt moet deze en de beschermhoes moet wel helemaal droog zijn vooraleer u ze bewaart in een koele, droge ruimte om te voorkomen dat  kan gaan schimmelen of ruiken.

Lichtechtheid van het doek

De stof van een parasol verkleurt met de tijd wanneer deze permanent wordt blootgesteld aan de zon. Hoe snel en hoeveel hangt af van de kwaliteit van de stof. Gescova Bcosy biedt stoffen aan in de klassen 1, 2 en 4. Bij een hogere stofklasse is de lichtechtheid beter met als gevolg een langere periode tot eerst merkbare verkleuring. Een doek van stofklasse 2 heeft een lichtechtheid van 40-80 dagen bij blootstelling aan de zon. Stofklasse 4 vertoond initiale kleurveranderingen na ongeveer 350 dagen direct zonlicht. Wij adviseren u bij niet-gebruik van een parasol altijd een beschermhoes te gebruiken om de levensduur van uw parasol te verlengen.

Stofklasse 1
100% polyester, 220 grams/m2, lichtechtheid 4 - 5, UPF 30+, Pa-coating, water- en vuilafstotend.

Stofklasse 2
100% polyester, 300 grams/m2, lichtechtheid 4-5, UPF 35+, PU coating, water- en vuilafstotend.

lichtechtheid-parasoldoek-bescherming-tegen-kleurverandering

UV bescherming protectie

Alle parasols bieden bescherming tegen de zon, maar niet alle parasols bieden bescherming tegen UV straling. Gescova Bcosy parasoldoeken bieden een hoge bescherming met een UPF klasse 50+ op een schaal van 15 tot 50+.

 

- Wat is BATYLINE® stof 

 • 85% polyester/PVC compound, 15% polyurethane.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use. 

Maintenance: easy to clean with water or specific Batyline® cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents and high pressure cleaning.

Onderhoud met Universele cleaner spray

- Wat is WATERPROOF BATYLINE® stof 

 • 17% synthetic fibres, 60% PVC, 23% PES.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Laminated for resistance to water penetration.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use.

Maintenance: easy to clean with water or specific Batyline® cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents and high pressure cleaning.

- Wat is ACRYL FABRIC stof

 • 100% solution dyed acrylic.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use.

Maintenance: easy to clean by following the washing instructions. Avoid the use of abrasive products and solvents.

Onderhoud met Universele cleaner spray

 - Wat is WATERPROOF FABRIC stof

 • 57% polypropylene, 38% polyester, 5% polyurethane.
 • Dyed in the mass, UV-resistant.
 • Laminated for resistance to water penetration.
 • Swimming pool and sea water resistant and repellent.
 • For outdoor and indoor use. 

Maintenance: easy to clean by following the washing instructions. Avoid the use of abrasive products and solvents.

Onderhoud met Universele cleaner spray

- Wat is TRESPA® en Duranite

Duranite is een revolutionair nieuw composietmateriaal dat steeds vaker gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Duranite is net als natuursteen volledig kras-, weer- en uv-bestendig, maar is wel stukken lichter en budgetvriendelijker. Voor het onderhoud gebruik je enkel water en zeep. Bovendien geeft het duranite deze tafel een tijdloze look.

 • HPL = High Pressure Laminate. Flat thermo hardening resin-based sheet, homogenously reinforced with wood-based fibres and manufactured at high pressure and temperature.
 • The visible side is covered in a decorative surface using the patented EBC technology.
 • For all colours the border has a black finish.
 • For outdoor and indoor use.
 • Thickness: 9 to 13mm.

Maintenance: easy to clean with water or specific Trespa® cleaner. Avoid the use of abrasive products and solvents.

Onderhoud met Aluminium renovator en met Universele cleaner spray of simpeler met gewoon water en zeep.

- Wat is Ratten en Rotan ?

Rattan en rotan worden vaak als één en hetzelfde product gezien. Rotan wordt meestal geoogst van de Rotan palm terwijl Rattan veel lager bij de grond groeit, op een wijnstok achtige manier en over de bestaande vegetatie heen woekert. Toch verschilt Rattan in uiterlijk en in kwaliteit van het veel bekendere Rotan.

Rattan is veel flexibeler en sterker van kwaliteit dan Rotan

Beide soorten zijn liaanachtige plantensoorten, maar in tegenstelling tot Rotan heeft Rattan met een diameter van 2 tot 5 centimeter veel fijnere stengels dan rotan dat 5 tot 7 centimeter doorsnede heeft. De vezels van rattan kunnen lengtes bereiken van maar liefst 100 meter. Door zijn fijnere stengels is Rattan veel sterker en flexibeler van kwaliteit dan Rotan en uitermate geschikt voor het maken van manden, kleinmeubelen en accessoires. Het veel grovere Rotan wordt weer vaker gebruikt voor meubelen e.d.

Indonesië

De door Bcosy geleverde Rattan manden, accessoires en kleinmeubelen worden gemaakt van Rattan dat wordt geoogst in Indonesië, met name in Borneo, Sulawesi en de Sumbawa eilanden. Rattan is net zoals Rotan gemakkelijk te verven, dus is het verkrijgbaar in vele kleuren en in vele stijlen. Bovendien kan de kern worden gescheiden en verwerkt als riet. Dit wordt door de plaatselijke bevolking allemaal met de hand gedaan.

Weinig onderhoud, lange levensduur

Ecologisch gezien vormt het kappen van Rattan geen bedreiging voor het voortbestaan van de oerwouden omdat Rattan een zeer snel groeiende plantensoort is en binnen 10 jaar weer is volgroeid. Doordat het maken van onze Rattan artikelen handwerk is kunnen kleine maat- en kleurafwijkingen niet uitgesloten worden. Maar door de hoge kwaliteit van de door Bcosy geleverde Rattan artikelen gaan zij zeer lang mee. Ook vragen onze artikelen vrijwel geen onderhoud, even reinigen met een vochtige doek of, als het echt noodzakelijk is, afborstelen met een zachte borstel is meer dan voldoende.

Top kwaliteit

Daardoor behoren de door Bcosy geleverde Rattan artikelen werkelijk tot de top in haar klasse. Behalve prachtig vlechtwerk worden veel van onze artikelen nog eens extra versterkt met een ijzeren frame om bijvoorbeeld kromtrekken te voorkomen en om een goed sluitwerk te garanderen. Ondanks deze hoge kwaliteit zijn wij in staat om onze Rattan artikelen tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden!